#kidsproof

Om mijn blog nog wat meer mama-gehalte te geven, kan je vanaf nu ook zoeken op de tag “kidsproof”. Enerzijds gerechtjes die bij de meeste kindjes in de smaak zullen vallen, anderzijds ook gerechten die heel leuk zijn om samen met jouw kindjes te maken.

Wij hebben zelf een zeer moeilijke eter in huis, maar ook eentje die bijna alles lust! Allebei zijn ze wel heel geïnteresseerd in koken en alles wat daarbij komt kijken, en dan is het ook heel leuk om samen met hen iets te maken. Natuurlijk kunnen ze niet met alles helpen, maar daar waar kan, probeer ik hen zoveel mogelijk te betrekken. De jongste kan nog niet veel maar helpt graag met spulletjes nemen en wegzetten en bestudeert alles uitvoerig. De oudste (de viesneus :D) helpt graag met de ingrediënten te wegen en te mengen. Op deze manier is ze toch regelmatig met voeding bezig en steeds vaker krijg ik de vraag of ze eens mag ruiken of proeven, en dat stimuleren we natuurlijk maar al te graag!

Het zal wel een fase zijn?

Andere trucjes om haar iets te laten proeven werken niet. Nee is echt nee 🙂 Aan de smaak ligt het niet, want onder haar patatjes eet ze vrijwel alles. Het is vooral de textuur of de geur die haar weerhoudt. Vanaf dat ze ergens in moet bijten haakt ze af, of als iets te zoet ruikt wil ze het ook niet hebben. Ze lust nu al veel meer dan vroeger en zal makkelijker ergens van proeven, maar het blijft toch soms een uitdaging als ik eens wat wil experimenteren met eten. Het zal wel een fase zijn zeker? 🙂

Mijn tips voor jullie

In ieder geval lijkt haar gewoon te betrekken in het kook- en eetproces toch een verschil te maken. Ik ben er wel van overtuigd dat het echte proeven en graag dingen eten wel met de jaren zal komen. Hoe meer druk op de ketel, hoe minder resultaat in dit geval. Dat zijn dan ook meteen mijn beste tips voor mama’s en papa’s die met hetzelfde probleem worstelen!

Laat hen ook zelf experimenteren en al eens “smodderen” en spelen met eten. Koop een speelkeukentje met veel speelgoedvoeding en leer hen wat alles is terwijl je “kokeneteke” speelt. Al spelenderwijs leren kindjes echt het allermeeste!

En maak natuurlijk ook eens mijn #kidsproof receptjes samen met hen 🙂 Ik ben zeer benieuwd wat jullie ervan vinden!

Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram en Facebook, en volg mij voor meer leuke posts over food en momlife! 😉

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s