Powerontbijt met platte kaas, mango en granola

Ontbijtjes zie je niet vaak op mijn blog passeren, en die reden is simpelweg omdat ik niet vaak echt ontbijt. Doorheen de week heb ik superweinig tijd en ben ik afgejaagd om iedereen op tijd klaar te krijgen, en in het beste geval eet ik dan 2 stukjes kippewit. Mijn ontbijtshake neem ik mee naar het werk, en die drink ik op wanneer ik op het werk aankom, of wanneer ik in de file sta. Niet echt het beste voorbeeld dus 🙂

Mààr, in het weekend, dan probeer ik wel eens wat uit. Dit ontbijt is écht een aanrader, het zit boordevol vezels, eiwitten en vitaminen. Een echt powerontbijt dus!

Wat heb je nodig voor een portie?

  • 150g magere platte kaas
  • 1 banaan
  • 1 halve mango
  • 40g granola

Mix de banaan en 3/4e van de mango tot een glad geheel. De rest van de mango snij je in stukjes. Neem een kommetje en doe daarin de platte kaas, daar bovenop giet je het fruitmengsel. Werk af met de granola en de mango stukjes. Smakelijk!

Tips:
– Als je de platte kaas te zuur vindt, kan je wat suiker toevoegen. Je kan ook Sugarly van Canderel of stevia gebruiken als je calorieën telt. Hou er wel rekening mee dat het mangomengsel ook al zoet is.
– Ik gebruikte voor dit ontbijt de heerlijke granola van Bamboo Goodness, maar als je hem liever zelf maakt, klik dan hier voor mijn recept.
– Je kan de mango natuurlijk ook vervangen voor eender welk fruit! Kies daarbij zeker voor seizoensfruit, want dan heb je een maximum aan gezondheidsvoordelen.

Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram en Facebook, en volg mij voor meer leuke posts over food en momlife! 😉

Advertentie

Een gedachte over “Powerontbijt met platte kaas, mango en granola

  1. Pingback: Zomerse gerechten voor hete temperaturen | b_healthylicious

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s