No bake cheesecake met limoen

Omdat het vandaag mijn verjaardag is, deel ik graag met jullie het recept van een van mijn lievelingstaarten 🙂 Het gaat om een eenvoudig te maken no bake cheesecake met limoen, een heel erg frisse en zomerse taart.

Wat heb je nodig?

  • 25 petit beurre-koekjes
  • 100g gesmolten boter
  • 500g mascarpone
  • 250ml volle room
  • 120g bloemsuiker
  • 1 limoen (zeste en sap)
  • een springvorm
  • bakpapier
  • 2 kommen

Leg een stuk bakpapier over de onderkant van je springvorm en klem het bovenste stuk er op vast. Zo kan je de taart wanneer hij klaar is, makkelijk op een bord of plateau schuiven.

Begin met de koekjes te verkruimelen. Je kan dit doen met een keukenmachine of je steekt ze in een plastieken zakje en plet ze met een deegroller. Doe de koekjeskruimels in een kom en meng de gesmolten boter eronder. Dit mengsel doe je in je springvorm en druk je zachtjes aan (met bijvoorbeeld een grote lepel) zodat je een solide bodem krijgt. Zet hem in de koelkast om wat uit te harden.

Ondertussen mix je in een andere kom de room samen met de bloemsuiker tot slagroom. Doe de mascarpone erbij en mix verder tot het geheel goed gemengd en romig is. Meng hieronder ook het sap van de limoen. Dit mengsel giet je bovenop de koekjesbodem en verdeel je mooi tot aan de randjes.

Laat enkele uren in de ijskast opstijven, haal hem uit de springvorm en versier vlak voor je de taart opdient met de zeste van de limoen. Deze taart is zo makkelijk en lekker dat je hem ongetwijfeld vaker gaat maken 😉 Smakelijk!

Tips:
– Als je alle koekjes tegelijk in het zakje doet, zal het veel moeite kosten om ze te verkruimelen. Ik doe ze een voor een erbij, zodat je er maar 1 keer stevig over moet rollen (dan zijn ze ook meteen in kleine kruimeltjes, zoals je het wil!). Als het zakje te vol wordt, leeg je het en kan je nieuwe koekjes verkruimelen. Zakjes met een ziplock zijn het makkelijkste omdat je die snel kan sluiten elke keer.
– Rasp de zeste van de limoen alvorens je hem perst. Zo moet je geen 2 limoenen gebruiken!
– Als je de taart wat groener wil maken van kleur, kan je enkele druppels gele en blauwe kleurstof aan je kaasmengsel toevoegen. Gebruik net iets meer geel dan groen, dan heb je een mooie lichte geelgroene kleur 😉 ik gebruikte 4 druppels blauw en 8 druppels geel.
– Als je bodem te hard verkruimeld moet je iets meer boter gebruiken.

Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram en Facebook, en volg mij voor meer leuke posts over food en momlife! 😉Tag me zeker als je een van mijn gerechtjes klaarmaakt, ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s