Taart?!

In mijn stories konden jullie gisterenavond mijn allereerste echte taartavontuur volgen. Diegenen die mij kennen of volgen op Instagram weten waarschijnlijk al dat ik helemaal geen goede bakker ben. Telkens ik een of ander dessert probeer te bakken, mislukt er wel iets 😀 De taartvulling is nog lopend, ik ben een ingrediënt vergeten kopen, de room wordt niet stijf, het is altijd wel iets.

Voor haar verjaardagsfeestje op school wilde mijn oudste dochter een Maya de Bij-chocoladetaart. Slik 🙂 Een biscuit maken ofzo, ok, dat lukt me nog wel. Maar een taart versieren met rolmarsepein had ik dus nog nooit gedaan. Maar goed, mijn dochter wil een Maya de Bij-taart, dan krijgt mijn dochter een Maya de Bij-taart 🙂

Instagramstory – Jullie stemden massaal op “Ja”, waarvoor dank! 🙂

Om de uitdaging niet groter te maken dan hij al was, heb ik bij Aveve een chocolade bakmix gekocht. Dat was dan al iets waar ik me geen zorgen over hoefde te maken, toch? Ja, mis dus 🙂 De taart rees niet naar behoren, ze waren plat maar definitely spongecake, dus dan heb ik maar 2 platte exemplaren gemaakt. Wat achteraf wel handig bleek, want dan moest ik niet gaan sukkelen om de taart doormidden te snijden!

Dan moest ik de vulling maken. Ook een mix gekocht bij Aveve, voor een crème au beurre. “Meng de suiker met de mix”, oh ok, dat lukt me nog wel. Dan water erbij doen en goed mengen tot het egaal is. Mengen, met een lepel of een garde? Voor de garde gekozen. Geen goed idee 🙂 de mix plakte als een blok binnenin de garde en tegen dat ik het eruit kreeg was alles zo’n harde gelei geworden dat er geen beweging meer in te krijgen was. Maar ik had het natuurlijk nog nooit gemaakt, dus ja, hoe moest het er eigenlijk uitzien? Dus doen we maar door.

Die mix moest dan bij de boter. Ja lap, boter vergeten kopen natuurlijk! Dan maar kokosolie proberen, met cake lukt dat tenslotte ook. Creme au Coco? Let’s try that. De mix geleidelijk onder de kokosolie mengen, laat die keukenmachine het werk maar doen. Mengen: ja. Egale mix? Not in the slightest. Het mengsel bleef een rare brokkelige gelei. “Schahat, wil jij snel nog even 2 potjes volle room in de winkel halen aub?” Met dank aan de toekomstige hubby 🙂

De room netjes tot slagroom geklopt, yi-ha. De eerste taart mooi volgesmeerd, de tweede taart erop gelegd en daar ook nog een dun laagje slagroom bovenop gedaan. Nu begon de echte uitdaging, want daar moest natuurlijk een laag gele rolmarsepein op komen.

Ik had voordien al wel een paar filmpjes bekeken op Youtube over hoe je rolmarsepein moest bewerken. Op een plastieken matje met een plastieken roller. Ja, op mijn aanrecht met een houten deegrol zou ook wel lukken, toch? Mis poes 🙂 De marsepein plakte vast aan de deegrol en wanneer ik het van het aanrecht haalde, begon hij te scheuren. Ok dan maar zoals ik mijn mama vroeger deeg zag rollen, met een laagje bloem op het aanrecht en de deegrol insmeren met bloem. Lukte dus ook niet! 😀 Improviseren… Lagen plasticfolie op het aanrecht gelegd en met de rol plasticfolie rollen. Yes, succes! De folie kwam wel los van het aanrecht maar door het aanrecht beetje nat te maken bleef het mooi plakken. De bedeklaag was klaar, joepie! Klaar om op de taart te leggen.

Het rollen moet ik nog wat onder de knie krijgen want de buitenste delen waren iets te dun en scheurden, maar bon, de taart was bedekt. Ik was toch van plan om een zwarte band te maken zodat het een bijenlijfje leek, dus dat kon ik zo wel verstoppen. Nu was het tijd voor het hoofdje. Ik had bij Ava een aantal steekvormpjes gekocht en daar lukte het aardig mee. In mijn jeugd deed ik nog tekenacademie, dus wat knutselen lukte me wel 🙂 De ogen en mond waren wel echt een uitdaging, want die maken of kraken een figuur. Ik denk dat ik daar nog het langste van alles mee ben bezig geweest.

Dit was het uiteindelijke resultaat!

Om heel eerlijk te zijn, ik ben echt trots op mezelf en superblij met het resultaat! De reservehostie van Paw Patrol heb ik niet moeten gebruiken! 🙂

OK, dus wat hebben we geleerd vandaag? 🙂
1. Altijd op voorhand checken of je zeker alle ingrediënten in huis hebt en ook reserve-ingrediënten in huis halen.
2. Zorgen voor goed materiaal.
3. Geen voorgemaakte mixen gebruiken maar gewoon een goed basisrecept volgen.

Neem ook eens kijkje op mijn Instagram en volg mij voor meer leuke posts over food en momlife! 😉

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s